• nl
  • en

Over ons

Marianne Schönbach is meer dan 20 jaar werkzaam in de uitgeef- en boekenwereld: ze was acquirerend redacteur voor buitenlandse en Duitse fictie, uitgever, recensente, vertaalster,  voorzitter van literaire jury’s. Ze studeerde in Mainz (Duitsland) en Aix-en-Provence (Frankrijk) Romaanse talen en literatuurwetenschap, publicistiek en moderne geschiedenis en sloot haar studie af met een Master. In 2001 richtte ze in Amsterdam haar literair agentschap op, met als eerste cliënt Piper Verlag. Ze leest de volgende talen: Duits, Frans, Engels en Spaans.
m.schonbach@schonbach.nl

Diana Gvozden: literair agent. Diana Gvozden begon haar carrière als redacteur bij uitgeverij Vassallucci. Ze heeft veertien jaar ervaring binnen het boekenvak, en heeft onder meer bij Lebowski, Unieboek | Het Spectrum en Hollands Diep gewerkt als acquirerend redacteur. Tevens heeft zij als uitgever het literaire imprint Agathon opgezet. Diana vertegenwoordigt zowel Nederlandse auteurs als internationale agentschappen en uitgeverijen bij het agentschap. d.gvozden@schonbach.nl

Marlous Mettes: is verantwoordelijk voor de contracten, rechten, royalty’s & special sales. Marlous werkte voorheen als medewerkster op de afdeling contracten en rechten bij Luitingh-Sijthoff.
m.mettes@schonbach.nl

Stijn de Vries: literair agent. Stijn de Vries heeft de laatste drieënhalf jaar bij Lebowski uitgevers gewerkt, eerst als assistent van uitgever Oscar van Gelderen, daarna als acquirerend redacteur buitenlandse fictie. Stijn heeft een Master in Literatuur en Cultuurkritiek en een Bachelor in Spaanse Taal en Cultuur. Binnen het agentschap zal Stijn zich voornamelijk richten op het genre kinder-, jeugd en Young Adult maar hij zal ook een selectie van volwassen titels vertegenwoordigen.
s.de.vries@schonbach.nl

Mirjam Teengs Schenck: office manager & persoonlijk assistent van Marianne Schönbach. Binnen het agentschap houdt zij zich onder meer bezig met productieaanvragen, het regelen van afspraken en alle overige algemene zaken. Daarvoor werkte Mirjam 20 jaar bij Uitgeverij Maarten Muntinga als office manager en was zij o.a. verantwoordelijk voor de verkoop binnendienst.
m.schenck@schonbach.nl