• nl
  • en

Over ons

Marianne Schönbach is meer dan 20 jaar werkzaam in de uitgeef- en boekenwereld: ze was acquirerend redacteur voor buitenlandse en Duitse fictie, uitgever, recensente, vertaalster,  voorzitter van literaire jury’s. Ze studeerde in Mainz (Duitsland) en Aix-en-Provence (Frankrijk) Romaanse talen en literatuurwetenschap, publicistiek en moderne geschiedenis en sloot haar studie af met een Master. In 2001 richtte ze in Amsterdam haar literair agentschap op, met als eerste cliënt Piper Verlag. Ze leest de volgende talen: Duits, Frans, Engels en Spaans. Interview Boekblad.
m.schonbach@schonbach.nl

Diana Gvozden: gaat per 1 juli 2017 als literair agent het team versterken. Diana werkte hiervoor zeven jaar als acquirerend redacteur bij Vassallucci, Rothschild & Bach en Lebowski, was acquirerend redacteur commerciële fictie bij Unieboek en zette daarnaast als uitgever het literaire imprint Agathon op. Sinds 2014 werkte zij als acquirerend redacteur bij Hollands Diep.
d.gvozden@schonbach.nl

Marlous Mettes: is verantwoordelijk, sinds januari 2017, voor de contracten, rechten, royalty’s & special sales. Marlous werkte voorheen als medewerkster op de afdeling contracten en rechten bij Luitingh-Sijthoff.
m.mettes@schonbach.nl

Mirjam Teengs Schenck: office manager & persoonlijk assistent van Marianne Schönbach.  Binnen het agentschap houdt zij zich onder meer bezig met productieaanvragen (werkexemplaren, foto’s, copyright en recensies), het regelen van afspraken en overige algemene zaken. Daarvoor werkte Mirjam 20 jaar bij Uitgeverij Maarten Muntinga als office manager en was zij o.a. verantwoordelijk voor de verkoop binnendienst.
m.schenck@schonbach.nl

Crispijn Sleeboom: agentassistent. Heeft een bachelor Engels, een bachelor Literatuurwetenschap en een master Redacteur/editor op zijn naam staan. Was voordat hij in deze functie bij het agentschap begon werkzaam als uitgeefassistent bij het in buitenlandse literatuur gespecialiseerde Meridiaan Uitgevers. Crispijn leest Engels en richt zich, naast het lezen van manuscripten, op tekstschrijven en de social media.
c.sleeboom@schonbach.nl

© Schönbach Rokin 44 III 1012 KV Amsterdam