Pauline de Bok

 Pauline            de            Bok
© Jan Banning

Pauline de Bok is schrijver en vertaler. Ze werd in 1956 geboren als dochter van een dierenarts in een dorpje vlak bij de Duitse grens. Ze studeerde theologie en filosofie, werkte als journalist, maakte radiodocumentaires en schreef literaire nonfictie. Tussen 2005 en 2008 behaalde ze een bachelor Duitse taal en cultuur en een master Vertalen. Ze woont afwisselend in Amsterdam en op het Mecklenburgse platteland.

 

Eind 2016 verscheen Buit. Een jachtjaar bij Ambo|Anthos, over jagen, eten, mensen en dieren. Buit verscheen in 2017 in Denemarken als Bytte. Et jagtår bij uitgeverij Rosinante & Co (vertaling Miriam Boolsen), en in 2018 onder de titel Beute. Mein Jahr auf der Jagd bij Verlag C.H.Beck (vertaling Gregor Seferens).

 

Twee jaar eerder kwam haar roman over de jacht uit: De jaagster (Atlas Contact). In de zomer van 2016 verscheen haar boek ‘Jochen, schaff dir eine Kuh an.’ Geschichten aus Fürstenhagen (vertaling Waltraud Hüsmert) over een dorpje vlak bij haar Duitse woonplaats, waarover ze Blankow, of het verlangen naar Heimat (L.J. Veen, 2006) schreef. Blankow werd genomineerd voor de M.J. Brusseprijs 2008. De Duitse vertaling (Waltraud Hüsmert) verscheen een jaar later bij Weissbooks Verlag en in 2011 als pocket bij Insel/Suhrkamp. In 2010 is het boek bekroond met de Annalise-Wagner-Preis.

 

Eerder werk onder meer: Steden zonder geheugen. In het voetspoor van Isaak Babel (Meulenhoff, 1996) en Doodsberichten (Meulenhoff, 1999).

 

Zie ook: Paulinedebok.nl/Meer weten?

Voor al uw vragen omtrent Pauline de Bok kunt u contact opnemen met: Marianne Schönbach.