Sarah Mathilde Domogala

 Sarah Mathilde                        Domogala
© Klaas Jan Kliphuis

Sarah Mathilde Domogala valt het best te beschrijven als een originele denker met een kritische blik op het moderne leven. Op de middelbare school begon Sarah met het maken van videoclips en skateboardfilmpjes, om daarna een opleiding journalistiek en kunstgeschiedenis te volgen.

Ze is bekend geworden door haar veelgeprezen documentaire Alles wat we wilden (100% Halal, VPRO, 2010), een prachtige film die een gevoelige snaar heeft geraakt en door veel millennials is omarmd als dé film van hun generatie.

Na drie succesvolle documentaires keerde ze terug naar haar eerste liefde: schrijven. Ze schrijft cultuurkritische stukjes en blogs en werkt momenteel aan een filmscript. Al haar verhalen duiken onder de oppervlakte van het moderne leven, op zoek naar wat ons drijft. In januari 2018 verscheen haar debuut De kunst van het verdwijnen: over snel leven en diep vallen bij uitgeverij Nieuw Amsterdam, en in april 2020 verscheen Trouw, waarvan ook een Hongaarse editie verscheen (Alexandra Publishing).

Sarah is getrouwd met regisseur Tomas Kaan, met wie ze een zoon en een dochter heeft.

Zie ook: Sarahdomogala.com/


BoekenMeer weten?

Voor al uw vragen omtrent Sarah Mathilde Domogala kunt u contact opnemen met: Marianne Schönbach.