Suze Zijlstra

 Suze                        Zijlstra
© Suze Zijlstra

Suze Zijlstra is historicus, gespecialiseerd in de maritieme en koloniale geschiedenis van Nederland. Ze schrijft momenteel een boek over de geschiedenis van haar Nederlands-Indische voormoeders, vanaf de tijd van de VOC tot en met het heden, dat zal verschijnen bij Ambo|Anthos uitgevers.

Zijlstra studeerde geschiedenis en religiestudies aan de Universiteit van Amsterdam, volgde daar ook de onderzoeksmaster geschiedenis, en ging hierna voor de MA Dutch Golden Age naar University College London. In 2015 promoveerde ze aan de Universiteit van Amsterdam op een proefschrift over de zeventiende-eeuwse geschiedenis van Suriname. Hierna bracht ze een jaar door als postdoctoraal onderzoeker aan Georgetown University, Washington, D.C.

Tegenwoordig is ze verbonden aan de Universiteit Leiden als universitair docent maritieme geschiedenis. Daarnaast is ze medeoprichter en redacteur van het publiekshistorische blog Over de Muur, waar ze eerder een stuk over haar familiegeschiedenis publiceerde. Haar boek De Voormoeders verscheen in september 2021 bij Ambo Anthos.

Zie ook: Suzezijlstra.nl/Meer weten?

Voor al uw vragen omtrent Suze Zijlstra kunt u contact opnemen met: Diana Gvozden.