SuriMAM Cooking

 SuriMAM                        Cooking

SuriMAM Cooking is een verwijzing naar de voorletters van onze namen: Moreen, Aretha en Martha, en is tevens een eerbetoon aan onze moeder Norine, die als alleenstaande moeder ons de liefde voor deze keuken heeft meegegeven. Soso Lobi!

De passie voor de Surinaamse keuken hebben de zussen Waal niet van een vreemde. Geboren in Amsterdam en opgevoed door een moeder die begin jaren 60 vanuit Suriname met de boot naar Nederland emigreerde.

Als kleine meisjes waren de zussen al erg nieuwsgierig en ondernemend. Moreen, de oudste, had op haar 6e jaar al de specialiteit van de familie Waal gemaakt, namelijk de Surinaamse bruine bonen met rijst. Bij tante Alma leerden ze Surinaamse kip bereiden, van tante Julia zalm met zoete aardappelen en van hun eigen moeder haar specialiteit pom. De voorbereidingen, de saamhorigheid en de gezellige tories (verhalen) tijdens het bereiden van de maaltijden waren een waar feest bij de familie Waal!

De zussen kwamen al snel tot de conclusie: deze recepten mogen niet verloren gaan! Ze zijn zich gaan verdiepen in de authentieke Creoolse recepten maar ook in de voedingrijke Surinaamse groenten. Het resultaat hiervan verscheen in 2017 bij Luitingh-Sijthoff: SuriMAM Cooking. Op zoek naar de soul van de Surinaamse keuken, in 2018 gevolgd door SuriMAM Cooking 2: Surinaams kookboek met de liefde voor moeder natuur; en in 2020 verscheen SuriMAM Cooking: Feest.

 Meer weten?

Voor al uw vragen omtrent SuriMAM Cooking kunt u contact opnemen met: Diana Gvozden.