Charles Groenhuijsen

 Charles                        Groenhuijsen

Charles Groenhuijsen (1954) is schrijver, columnist, consultant en spreker. Hij is al 45 jaar (sinds 1974) actief in de journalistiek waarbij hij brede ervaring opbouwde bij geschreven media (ANP, Volkskrant, Vrij Nederland). En hij werkte 23 jaar bij de publieke omroep als presentator (Nova, NPS) en als correspondent, verslaggever en presentator bij de NOS.

Groenhuijsen heeft veelvuldig gesproken en geschreven over nationale en internationale politiek, economie en zakenleven. Maar hij kan veel meer. Hij was recent spreker of dagvoorzitter over uiteenlopende onderwerpen als internationaal transport, het politieke klimaat in Nederland, ontwikkelingen in het Nederlandse onderwijs, multinationale business-financing, internet-telefonie, de toekomst van de hypotheekmarkt, kansen voor midden- en kleinbedrijf, nieuwe toepassingen van business-software, de uitbreiding van de EU, de uitdagingen van de Nederlandse industrie en logistiek.

Uiteraard wordt hij ook als kenner van de VS veelvuldig gevraagd te spreken over de meest uiteenlopende Amerikaanse onderwerpen. Groenhuijsen schreef een boek over de Obamajaren (2015 - Oh, oh Amerika) en over Donald Trump (2016 - ondertitel: “Iedereen houdt van mij”). In 2017 publiceerde hij het boek Optimisten hebben de hele wereld. In het siezoen trekt hij langs theaters met een programma over hetzelfde onderwerp. 

Groenhuijsen roeit intussen weer nijver tegen de anti-Amerikaanse stroom in. Hij verzet zich tegen het in Nederland wijd verbreide anti-Amerikanisme, dat vaak gebaseerd is op oppervlakkige vooroordelen en zelden op feitelijke informatie. Die kritische benadering koos Groenhuijsen ook al in zijn boek Amerikanen zijn niet gek (met ruim 100.000 verkochte exemplaren en 24 drukken een klinkende bestseller).

In 2019 verscheen van zijn hand Alles gaat voorbij. Zelfs Donald Trump, en in 2020 Amerika na Donald Trump, beide bij Atlas Contact.

Zie ook: Chgroenhuijsen.com/



Meer weten?

Voor al uw vragen omtrent Charles Groenhuijsen kunt u contact opnemen met: Diana Gvozden.