Sascha Groen

 Sascha                        Groen

Sascha Groen (1984) is auteur en illustrator. Ze werkt al haar hele professionele leven met kinderen en specialiseerde zich in het visueel uitleggen van hun belevingswereld. Dit bleek bijzonder waardevol toen haar echtgenoot en vader van hun kinderen op jonge leeftijd al ongeneeslijk ziek bleek.

Ze schreef en illustreerde het boek Papa Draak wordt niet meer beter, een troostboek voor jonge kinderen. In dit liefdevolle prentenboek, geschikt voor peuters en kleuters, wordt op een eerlijke manier over ziekte, de dood en rouw verteld. Het is een kleurrijk boek, waarin ondanks het zware onderwerp ruimte is voor humor. Onmisbaar voor thuis, in de klas, in het ziekenhuis en in uitvaartcentra. Het boek verscheen in 2020 verschijnen bij Uitgeverij Witte Leeuw, een imprint van Uitgeverij Leopold.

Sascha vindt woorden voor pijnlijke situaties en doorbreekt taboes. Met haar gedichten en teksten over liefde en rouw slaat zij een brug tussen lotgenoten en hun omgeving. Naast het schrijven en illustreren werkt Sascha momenteel aan een animatie over de ziekte ALS, gericht op jonge kinderen. Op deze manier probeert ze ouders zoals zij handvatten te geven voor het begeleiden van hun kind.
 

Zie ook: Weduweinopleiding.nl/Meer weten?

Voor al uw vragen omtrent Sascha Groen kunt u contact opnemen met: Marianne Schönbach.